Showing 3802 results

Archival description
Only top-level descriptions
Print preview View:

12 results with digital objects Show results with digital objects

Munthe, Axel

  • SE S-HS Acc2012/39
  • Fonds
  • 1886--1900
Brev, fotokopior från Oslo universitetsbibliotek, samt 2 anteckningsböcker

Frie och Antagne Murare-Riddares Fundamental-Konstitution : X:e bokens I:a Del

  • SE S-HS ACC1996/114
  • Fonds
"Genom H.M. Konungens, den IX:e Fr. M. Provincens Härmästare, nåd. beslut meddelat såsom Instruktions-dokument för H. Uppl. Praefecti ad Honorem. Stockholm den 23 november 1896. C. R. Themptander".
Maskinskrift, fotostatkopior, A4, 118 bl., inb. - 1 vol i kapsel

Sällskapet Stadsbudskårens arkiv

  • SE S-HS Acc2013/78
  • Fonds
  • 1910--1982
Sällskapets Stadsbudskårens arkiv: protokoll, korrespondens, ekonomiska handlingar, presklipp, fotografier och tryck.Handlingar från de första årtiondena av sällskapets verksamhet saknas.

Notifikationer : Tillkännagivanden av dödsfall och begravningar, inbjudningar till vigselakter m.m.

  • SE S-HS ACC1993/246
  • Fonds
  • 1800-tal

* 22 st. tillkännagivanden av dödsfall och begravningar, inbjudningar till vigselakter m.m. 1 kuvert.
* Böner och personalier wid comministern i Helleberga P. L. Sellergrens jordfästning den 12 maj 1843. Tryck, 30 s. 1 häfte.
* Tryck: tillkännagifves att prosten och kyrkoherden mag. Olof Hoffmans ömt älskade maka Magdalena Charlotta Hoffman f. Agrell stilla afled 9 sep. 1842 vid 32 års ålder. Adresserat till högädla enkefru A. Boberg, Stockholm. 1 blad.
* Vid majoren och riddaren Gust. Adolf von Friedrichs' graf uti Christianstad den 16 juni 1854. Dikt. 1 tryckt blad.
* Tillkännagivande att prosten och kyrkoherden över Dädesjö och Herråckra församlingar, phil. magistern Lars Johan Aspelin avled i Dädesjö prästgård 30 jan 1857. 1 tryckt kort.
* Tillkännagivande att t.f. överinspektören, kontrollören etc. herr Georg Henrik Adolf Asplund stilla avled i Stockholm 19 nov. 1863. Adresserat till Herr Banco Commissarien N. Luchou. 1 tryckt kort.
* Tillkännagivande att andre stadsnotarien herr Carl Magnus Sandelin avled i Stockholm 13 okt 1847. Adress och inbjudan till begravningen handskrivet till rådmannen Carl Åbom. 1 tryckt kort.
* Tillkännagivande från Ulla Almgren och Ejnar att kronolänsmannen i Göstrings härad Karl August Haquin Almgren avled 16 nov. 1906. 1 tryckt kort.
* Vid minnesfesten öfver ... Grefve Corfitz Beck-Friis i Frimurarelogen i Malmö d. 21 nov. 1870. Dikt. Tryckt 1871, 7 s. 1 häfte.
* Inbjudan från P. A. Palmqvist till begravningsakten efter handlanden L. F. Almstedt i Rödesund 22 mars 1863. Ställd till handlanden Otto Sundberg. 1 tryckt kort.
* Inbjudan till sorgehuset efter avlidne överfältläkaren etc. Zacharias Pehr Aschan, Ekesjö, 22 jan. 1848. 1 tryckt kort, med teckning på baksidan.

* Tillkännagivande att färgaren Carl Christian Agrell avled i Visby 22 maj 1838. Till Demoiselle Sofie Boberg. 1 tryckt lapp.
* Tillkännagivande att framliden commissarien Nils Rudolf Kruses efterlämnade maka Maria Sophia f. Björnström avled i Stockholm den 22 aug. 1864. Inbjudan till begravningen. Adresserat till bankokommisarien N. Lychou. 1 tryckt kort.
* Inbjudan att som bärare hedra handlanden Anders Gustaf Björcks begravningsakt i Wadstena den 14 maj 1850, ställd till handelsman Stenberg. 1 tryckt kort.
* Tillkännagivande att sidenkramhandlanden Frans Leonard Ahlbom avled 3 mars 1860. Adrsserad, med inbjudan till begravningen, till N. Lychou. 1 tryckt kort.

* Tillkännagivande att lärftskramhandlanden Carl Johan Schenling avled i Stockholm 9 juli 1867. Adresserat till änkefru S. Lychou. 1 tryckt kort.
* Inbjudan från Gustava Hamarberg till vigselakten mellan löjtnant friherre Adolph Theodor Adelswärd och Brite Sophie Wilhelmine Hammarberg i Växjö 26 okt. 1864. Adresserat till Wälborna frökan Augusta Bergenstråle, Åreda. 1 tryckt blad.
* Inbjudan från Ulla Strömbom och August Almgren till vigselakt 30 april 1888. Adresserat till kamreraren Otto Sundbergh. 1 tryckt kort.
* Handskriven inbjudan från J. Gustaf Aspelin till sonens döpelseakt i Dädesjö 5 maj 1857. Adresserad till Wälborna Fröken Augusta Bergenstråhle, Södra Åreda. 1 blad.
* Till stormästaren herr presidenten och commendeuren m.m. P. Westerstrand. Sång i sällskapet P. B. den 16 maj 1855. Tryckt blad.
* Till jubel-kommendörerna grosshandlaren och riddaren af K. W. O. herr Gustaf Daniel Wilcke, lärftskramhandlaren herr Gustaf Adolf Cedermark samt grosshandlaren i Gefle herr Daniel Elfstrand. Sång i Sällskapet P. B. den 16 maj 1855. 1 tryckt blad.

* Helsning till den upplyste brodren, konferens-rådet, Politie-direktören, kommendören och ridd. m. m. Christian J. Cosmos Braestrup vid allmän brödrafest uti Skånska frimurare-logen 18 mars 1856 i Christianstad den 18 mars 1856. Dikt. 1 tryckt blad.
* Till den upplyste brodren. friherren och riddaren Fredrik Elof Gyllenkrok vid den nya orgelns invigning uti Skånska frimurar-logen i Christianstad den 18 mars 1856. 1 tryckt blad.

Herbert Grevenius samling

  • SE S-HS L146
  • Fonds
  • 1922--1977
Brevsamling: 3334 st brev till och från Grevenius, 31 övriga brev. Oidentifierade brev och diverse handlingar samt en dossier med tillhörande brev.

Johann Georg Gichtel: Gichtels lefwerne : Översättning från tyskan av Johan Lilliander, segelmakare

  • SE S-HS ACC1994/22
  • Fonds
  • 1773
Levnadsbeskrivning över den tyska mystikern J. G. Gichtel i opublicerad översättning av J. Lilliander. Kvartoformat, paginerad till 717 sidor (eg. 720 s., felpaginerad) + 11 opag. sidor med register. Exlibris för Axel Lundström och för Erik Martinsson samt ett par ägarnamn skrivna för hand. Om översättningen är från sjunde delen av Gichtels Theosophia practica har ej kontrollerats. 1 volym i kapsel.

Nils Forssells papper

  • SE S-HS ACC1971/33
  • Fonds
Arkivet innehåller lektor Nils Forssells papper.

Gunnar Hardings papper, tillägg

  • SE S-HS Acc2014/60
  • Fonds
Brev till Gunnar Harding, brev i samband med uppsats om Dan Andersson, pressklipp samt handlingar rörande Gösta Harding.

Musikhandskrift

  • SE S-HS Acc2015/49
  • Fonds
  • 1500-talet
Musikhandskrift, religiös och profan, från 1500-talet, Fuktskadad.

Gunhild Tegens papper rörande Nelly Sachs

  • SE S-HS NS1983/136
  • Fonds
  • ca 1932 -- 1966
Samlingen innehåller brev, manuskript, översättningar, pressklipp m.m. Består av accession 1983/136 samt 1991/120.

Magnus Erikssons landslag

  • SE S-HS ACC1966/76
  • Fonds
Kopia av Magnus Erikssons landslag. Original i Edinburgh University Library.

Papper rörande Karl Gerhard, Valborg Geyron och Per Gerhard

  • SE S-HS Acc2013/56
  • Fonds
  • 1913--1964
Accessionen innehåller brev från Karl Gerhard till Valborg Geyron, g. Johnson (gift med Karl Gerhard 1922-1929), samt till V. Geyron från diverse personer. Dessutom manuskript, diverse handlingar, tryckta program 1913-1961, samt pressklipp rörande Per Gerhard.

August Strindbergs böcker

  • SE S-HS SgNM_E14
  • Fonds
  • 1883--1892
Förteckningar över Strindbergs böcker och bibliotek. SgNM E 14:3, Materialet rörande bokauktionen 1892, är tidigare flyttad hit från Carlheim-Gyllenskölds samling 28a.

Hellström, Gunnar: Dagböcker

  • SE S-HS Acc2002/111
  • Fonds
  • 1969--1974
2 handskrivna dagböcker, en från 1969 (häfte) och en 1970-1974 (inbunden).

Jan Ulric Westerbergs stambok

  • SE S-HS Acc2016/51
  • Fonds
  • 1786--1816
* Handskriven stambok tillhörig Jan Ulric Westerberg skriven åren 1768-94, 1798 samt 1816 med ryggtiteletikett "Pour mes amis". Tvär-8:0 (98) blad och 1 insatt skyddspapper vid ett svart siluettporträtt med fint blyertsramverk. Stamboken består av 41 blad med text. Marmorerat skinnband med upphöjda bind, rikt guldornerad rygg och röd titeletikett i marokäng. Pärmarna med guldornerat ramverk och pärmkanterna med blindpressad dekor. Helt guldsnitt. Åtminstone sex blad är urrivna.
* Bland bidragsgivare kan nämnas Georg Adlersparre, Sven Nicol. Storm, Ehrengranat, Claes A Fleming Jan Gyllenborg, P.A. Tham, Carl Adolf Wahlbom

Carl-Erik Sjöberg: Bibliografi

  • SE S-HS ACC1993/279
  • Fonds
  • 1948--1991
Bibliografi 1948, 1971-1991 samt kopior av publiceringar. Maskinskriven kopia.

Brev från Jenny Lind till Charlotte Birch-Pfeiffer

  • SE S-HS ACC1996/117
  • Fonds
  • 1845 -- 1849
34 brev från tiden 1845-1849, varav de flesta är till Jenny Linds förtrogna vän Charlotte Birch-Pfeiffer, skådespelerska och författarinna, men några riktas till en annan adressat ("Tante Louise"). - 1 portfölj

Falu folkskoleseminarium, avgångsklassen 1948

  • SE S-HS Acc2012/101
  • Fonds
  • 1944--2012
3 klass/brevböcker förda av avgångsklassen vid Falu folkskoleseminarium 1948. Klassboken startades 1944, under utbildningen. Efter examen 1948 så har böckerna skickats mellan lärarinnorna som förd in anteckningar om sina liv, illustrerade med fotografier, teckningar, pressklipp mm.

Brev från Gustaf Nyblaeus till Olof Eneroth

  • SE S-HS ACC1969/128
  • Fonds
  • 1867
Brev från Gustaf Nyblaeus till Olof Eneroth (1 st., 1867). Nyblaeus var fäktmästare och gymnastiklärare i Lund. Eneroth utvecklade den svenska trädgårdskonsten och var förespråkare för en ny folkskola.

Anonym dikt

  • SE S-HS ACC1968/38
  • Fonds
1 anonym dikt: Vid underrättelsen om demoiselle Ulrika Fredrika Hultmans dödliga frånfälle den 25 Dec. 1836 samt Dikt till mor (Johanna) 21 juli 1826 av Louise. 1 omslag.

Koralbok

  • SE S-HS ACC1993/310
  • Fonds
Handskriven svensk koralbok, 1 volym.

Emilia Ugglas papper

  • SE S-HS ACC1993/226
  • Fonds
Brev från bland andra Elin Lilliehöök född Uggla och Kate Bang. Fotografier, program, almanackor, inbjudningskort, pressklipp, testamente. Samt material rörande Emilia Ugglas äktenskap med Verner von Heidenstam. Även material rörande Elsa Brändström.

Voldemar Vaga: Armin Tuulse und sein neues Buch

  • SE S-HS ACC1993/204
  • Fonds
  • 1971
Übersetzung der Rezension, die in "Skrifter om Skandinavien" (Skandinavskij Sbornik) XVI, Tallin 1971, in russischer Sprache publiziert worden ist. Rec. av Romansk konst i Norden, Stockholm, 1968, av Armin Tuulse (1907-1977), professor. 1 maskinskrivet häfte 13 s. och ett särtryck av artikeln på ryska. 1 omslag.

Emil Dahls samling

  • SE S-HS Ep_D10
  • Fonds
  • 1929--1946
Samlingen innehåller brev till Emil Dahl.

Hamberg, Lars:Duggregn från scenerna

  • SE S-HS ACC1993/108
  • Fonds
Duggregn från scenerna: teatertexter i urval, 1 häfte, 174 s. Privattryck no XIV, ISBN 951-96392-7-6.

Brev från Sven Hedin till Otto Irminger

  • SE S-HS ACC1969/108
  • Fonds
  • 1912
Brev från Sven Hedin till Otto Irminger, Sekreterare i Det kongelige danske geografiske selskab, 1 st., 1912.

Fridtjof Nansen: Tal vid St. Andrews University 3 okt. 1926

  • SE S-HS ACC1993/64
  • Fonds
  • 1926
Tal av upptäcktsresanden, oceanografen och diplomaten Fridtjof Nansen, nyvald universitetsrektor. Överskrift: College Echoes "Adventure" by Fridtjof Nansen, Rectorial Address delivered at St. Andrews University, October 3, 1926. Om S. A. Andrée på s. 18-19. Maskinskrift, elstatkopia. 22 A4-blad i kuvert.

Emil Sjögrens samling

  • SE S-HS L126
  • Fonds
  • 1875--1921
Samlingen omfattar brev från och till Emil Sjögren, konsertprogram, biographica samt pressklipp.

Dokument undertecknade av Gustav III och Carl XIV Johan

  • SE S-HS ACC1969/137
  • Fonds
  • 1700 - 1800-tal
Överstefullmakt för Carl Axell[!] Ridderboll undertecknat av Gustav III. Samt beviljan om tjänstledighet för amanuensen vid Kungl. biblioteket Johan Erik Rydqvist undertecknad av Carl XIV Johan.

Kumlalymlarna i pressen

  • SE S-HS ACC1993/25
  • Fonds
Kulalymlarna i pressen - Hur fem dagstidningar skrev. Examensarbete utfört vid Journalisthögskolan i Stockholm höstterminen 1972. 1 häfte, maskinskriven kopia, 75 sidor.

Autografsamling

  • SE S-HS ACC1993/174
  • Fonds
25 anteckningsböcker med autografer inlagda i bokstavsordning. Kopior, autograferna är kalkerade med bläck på genomskinligt papper.

Alexandra Kollontaj: Autograf

  • SE S-HS ACC1965/32
  • Fonds
  • 1935-1936
En autograf av Alexandra Kollontaj daterad 4 augusti 1936. Medföljer Isak Dinesens [Karen Blixens] Syv fantastiske fortellingen, 1935, med dedikation från författaren till Madame Kollontaj, Geneve, september 1935.

Hierta, Fredrik Philip: Brev

  • SE S-HS ACC1992/16
  • Fonds
2 brev till hustrun. 2 brev från Nils August Silfverschiöld, 2 brev från brodern Alfred Hierta.

Anna Thiels papper

  • SE S-HS L101
  • Fonds
  • 1899--1948
Samlingen innehåller familjebrev, brev till nära vänner samt brev från diverse personer, tryck, tal och biographica.

Thore Wolfbrandt: Blandningar : diktsamling

  • SE S-HS ACC1994/145
  • Fonds
1 bunden maskinskriven diktsamling, 56 s., "med hälsningar till Hjördis Wolfbrandt", i vilken ligger 1 vykort till Hjördis Odén, 1962. 1 kuvert.

Ingeborg Ameen: Anteckningar

  • SE S-HS ACC1994/51
  • Fonds
  • 1874
Anteckningar under läsningen för doktor Grafström, 1874, 1 vol. Handskrift.

Hagerman, Yngve: Levnadsteckning

  • SE S-HS ACC1992/54
  • Fonds
  • 1985--1991
Resa i det förflutna: en levnadsskildring, 1985 + efterskrift 1986-1991. 2 häften maskinskrivna kopior. Släktöversikt för famlijen Hagerman, främst självbiografiskt.

Hans-Erich Teitge: Literarische Nachlässe

  • SE S-HS ACC1993/198
  • Fonds
Manuskript om problematik gällande arkiv efter författare, konstnärer och vetenskapsmän, av den tyske biblioteksmannen Hans-Erich Teitge. Maskinskrift, huvudsakligen genomslagskopior. 40 s. i 1 kuvert.

Öyvind Fahlström: Tillägg

  • SE S-HS Acc2003/62
  • Fonds
  • 1960-talet
Förarbeten till en artikel om Olle Ängkvists måleri för Konstrevy.

Släkten Thyselius samling

  • SE S-HS L16
  • Fonds
  • 1790--1911
Samlingen innehåller brev, manuskript, tryck, anteckningar m.m. tillhörande fyra medlemmar av släkten Thyselius från Tysslinge i Närke.

Pehr Frigel: Recitativo "Du Gudamakt, som sorg och glädje..."

  • SE S-HS ACC1993/187
  • Fonds
Recitativo "Du Gudamakt, som sorg och glädje..." [till arian 'Ljufva tjusning du som dårar'], partitur, autograf, komponerad 1778 enl. anteckning på autograf i Musikaliska akademiens bibliotek. Texten till recitativet ur J. H. Kellgrens Proserpin; ett ark med slutet på arian. 12 sidor i 1 omslag.

Anton Sjögrens papper

  • SE S-HS ACC1993/95
  • Fonds
Brev, anteckningar, fotografier, biographica.

Släkten Malmberg-Calamnius: brev m. m.

  • SE S-HS ACC1996/78
  • Fonds
  • 1900-talet
Korrespondens efter olika släktmedlemmar, såsom Ernst Malmberg, Sigrid (f. Calamnius), Elof, Sonja och Folke Malmberg. Därutöver några fotografier, akvareller och något porträtt. - 1 låda

Stig Nordwalls anteckningsböcker

  • SE S-HS Acc2015/34
  • Fonds
  • 1939--1948
Inbundna anteckningsböcker med anteckningar av dagbokskaraktär,innehållande Stig Nordwalls beskrivningar av vardagliga upplevelser, relgiösa funderingar samt religionens betydelse i hans liv och för människan. Nordwall var Rosenkreuzare.

Manuskript av August Strindberg

  • SE S-HS Acc2014/68
  • Fonds
Manuskript till artikel om Svenska akademien, egenhändigt skrivet och undertecknat av Strindberg. Manuskriptet är odaterat.

E. H. Thörnbergs efterlämnade papper

  • SE S-HS L31
  • Fonds
  • ca 1904--1956
Samlingen innehåller en lång serie med anteckningsböcker, manuskript, brev, böcker m.m. Består av accession 1961/86.

Kunglig resolution 1693

  • SE S-HS Acc2012/17
  • Fonds
  • 1693
Accessionen består av "Kungl. Maj:ts Resolution för Bergmännen af Nora-, Lindes- och Grythytte socknar...". Daterad 4:e december 1693 och undertecknad "Carolus".

Protokoll i tvenne af Nils Andersson handlagda mål

  • SE S-HS SgNM_E3
  • Fonds
  • 1910 -- 1911
Av Nils Andersson sända till Strindberg med ett brev 12 september 1911, se bilagd kopia. Strindberg berör dessa mål i brev till Andersson 4 februari och 19 februari 1910 och [18 september 1911].

Innocence Ordens arkiv

  • SE S-HS Acc2014/10
  • Fonds
  • 1765--1991
Arkivet innehåller Innocence Ordens handlingar från instiftande året 1765. Arkivet är inte komplett men ger ändå en bra bild av ordens verksamhet. Tyngdpunkten av materialet avspeglar arbetet med ordnandet av högtidssammankomsterna.

Economica

  • SE S-HS SgNM_E17
  • Fonds
  • 1899--1912
Economica rörande August Strindberg. Bankpapper, försäkringar, räkningar, kvitton, hyreskontrakt med mera.

Gabriella Danvers arkiv, tillägg

  • SE S-HS Acc2015/53
  • Fonds
Accessionen innehåller brev till och från Gabriella Danver, anteckningar i dagboksform samt handlingar rörande hennes föräldrars skilsmässa.

Domboksutdrag

  • SE S-HS ACC1993/138
  • Fonds
  • 1806
Utdrag av domboken, hållen å nya vintertinget med Fernebo härad i Philipstad 19 februari 1806. Beviljat anstånd för Jöns och Olof Ohlsson och Henrik Svensson att inlämna bouppteckning för Olof Ohlsson. 1 blad i kuvert.

David Bryars litterära utkast

  • SE S-HS Acc2016/63
  • Fonds
  • --2009
Samlingen innehåller utkast till texter, korrespondens samt pressklipp.

Hjalmar Hjorths efterlämnade papper. Tillägg

  • SE S-HS Acc2008/83
  • Fonds
  • ca 1820--1968
Accessionen innehåller ett tillägg till Hjalmar Hjorths efterlämnade papper, acc. 2003/11. Brev till Hjalmar Hjorth, brev till och från sonen Ragnar Hjorth m.m. Vidare biographica, släktanteckningar (rörande släkten Rosenlöf m.m.), samt fotografier och tryck.

Abraham Tabachovitz samling

  • SE S-HS Acc1982/143
  • Fonds
  • 1907--1968
Samlingen innehåller brev från brodern David Tabachovitz och andra avsändare, samt manuskript och annat material rörande Abraham Tabachovitz forskning. Här finns också biografiska handlingar och tryck av egna och andras artiklar. Bland biographican ingår en del handlingar rörande föräldrarna Meir och Sara Tabachovitz.

Erik Gunnar Hallbergs manuskript

  • SE S-HS ACC1965/86
  • Fonds
Författaren Erik Gunnar Hallbergs efterlämnade manuskript, varv en del opublicerade romaner och skådespel, dikter etc. Materialet förvaras i 4 kapslar och 1 låda.

Kati Nordgren-Karléns samling

  • SE S-HS Acc2002/84
  • Fonds
  • 1936--2001
Brev, pressklipp, fotografier samt manuskript av Kati Nordgren-Karlén. Brev, dagbok, anteckningar m m efter Martin Emond. Manuskript av Gunnar Bohman och Gunnar Nordgren.

Utkast till tal av okänd

  • SE S-HS Acc2005/12
  • Fonds
* Accessionen består av ett handskrivet utkast till ett tal, 4 blad, där diverse personer omnämns; Friberg, Levander, "Pelle", Edvard Petrini, "Peja", m.fl. Det är troligen från sent 1800-tal och sidorna är märkta "Kungl. Universitetets i Uppsala bibliotek".
* Talet inleds med: "Hej, du gamle! Välkommen som förr, du Dalskogens ludne, mosstagne gud, som hvar nyväckt vår, när jordruset stiger, lämnar ditt vintriga ides hägn och står bland oss unga, soldrucken, bockbent och yr, och lockar till yra och dårskap."

Handlingar efter Gösta Nyström

  • SE S-HS Acc2015/57
  • Fonds
  • 1915--1924
Brev, kontrakt, biographica, pressklipp, recensioner och en rullad affisch rörande Gösta Nyströms sångkarriär åren 1915-1924 samt dottern Inga-Maj Nyström-Gasser bok om fadern från 2015. Även brev mellan andra släktingar.

Margareta Ekarv: arbetsmaterial till pjäser

  • SE S-HS Acc2012/73
  • Fonds
  • 1989--2012
Accessionen innehåller Margareta Ekarvs arbetsmaterial till pjäser, varav de flesta uppsatta på Folkteatern i Gävleborg.

Hagerman, Yngve: Släktöversikt

  • SE S-HS ACC1992/55
  • Fonds
  • 1987
Släktöversikt för Birgitta Hagerman, född Fjällbäck. Maskinskrivet häfte.

Drottning Kristina: autograf

  • SE S-HS ACC1966/22
  • Fonds
1 autograf av drottning Kristina (1645), ett brev från Haquin Spegel (1693) och Wijsa av Christopher Ulffwegren[?] (1637). Kopior.

Gartenlaube Kalender

  • SE S-HS SgNM_D98
  • Fonds
  • 1909
Tysk tryckt kalender med anteckningar av August Strindberg.
Results 1 to 100 of 3802

The National Library of Sweden
Contact us
Kungliga biblioteket hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2018), GDPR.